Nyheter

Gunda til Berlinalen

Den MEDIA-støttede dokumentarfilmen Gunda, regissert av Victor Kossakovsky og produsert av Sant & Usant, er tatt ut til Encounters-programmet ved Berlinalen.

17. januar 2020
Gunda ny
Gunda (foto: Egil Håskjold Larsen)

Encounters-seksjonen er en ny seksjon ved Berlinalen, og skal være et supplement til hovedkonkurransen til festivalen. Programmet består av 15 nyskapende filmer som utfordrer det tradisjonelle filmspråket. Gunda er også nominert til Berlinale Documentary Award, hvor filmen kan vinne en pris på € 40.000.

- Det er først og fremst en fantastisk flott anerkjennelse for oss å bli tatt ut til det nye konkurranseprogrammet i Berlin, og vi er glade for at den nye Encounter-seksjonen ønsker å fremme nye perspektiver på det store lerretet. Dette blir andre gang vi produserer med regissør Victor Kossakovsky, og med det fortsetter vi samarbeidet med å finne nye måter å utforske det cinematiske uttrykket på. Vi gleder oss til å dele denne filmen med festivalpublikumet under jubileet for den 70ende filmfestivalen i Berlin – før filmen kommer til Norge på et senere tidspunkt, sier Anita Rehoff Larsen i en pressemelding fra NFI.

Om filmen:
Vi deler kloden vår med mer enn en milliard griser, mer enn en milliard kyr og over tjue milliarder høns. I industrialiserte land tenker vi enten ikke på dem, eller overser det faktum at de også er bevisste vesener. Hva tenker de egentlig om oss? Hva ville de sagt til oss hvis vi skjønte språket deres? Kan vi forstå dem ved å åpne oss for dem og varsomt iaktta dem? Hva kan de lære oss?

Gunda er Victor Kossakovskys intenst personlige bestrebelse på å fornye vårt syn på selve livet, en meditasjon over mystikken som ligger i bevisstheten til alle former for liv, oss inkludert.

Gunda er produsert av Anita Rehoff Larsen og Tone Grøttjord-Glenne i Sant & Usant. Prosjektet har mottatt utviklingstilskudd fra MEDIA gjennom slate funding, og er ellers finansiert av Norsk filminstitutt, Fritt Ord, Artemis Rising Foundation, Empathy arts og Storyline Studios.

Les mer

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!