Nyheter

Godbiter fra Cannes

Norske distributører har kjøpt inn flere av de MEDIA-støttede filmene fra årets Cannes-festival.

18. juni 2024
Kollasj med flere bilder fra ulike filmer. Foto.
Gullpalmekonkurrenter. Bilde: Creative Europe.

Ifølge nylige saker i både Rushprint og Montages har distributører som Another World Entertainment og Arthaus sikret seg flere av filmene som deltok i det offisielle programmet i Cannes. Vi tar en kikk på de som er laget med tilskudd fra Kreativt Europa MEDIA.

All We Imagine as Light

I en budkrig sikret Another World Entertainment seg rettighetene til samproduksjonen All We Imagine as Light regissert av Payal Kapadia (IN/FR/NL/LU/IT). Distributør Marius Olsen sier at han er takknemlig for å få jobbe med berikende og engasjerende filmer som vil kunne nå ut til et stort publikum. Fra hovedprogrammet tok de med seg Grand Prix-vinneren All We Imagine as Light, som han beskriver som et vakkert og gripende drama som følger et stille og intimt vennskap mellom to sykepleiere i Mumbai.

Being Maria

Another World Entertainment trekker også frem Jessica Paluds biopic Being Maria fra Cannes Premier-programmet som en film som gjorde inntrykk og som de har gått til innkjøp av. Der møter vi Anamaria Vartolomei i rollen som skuespiller-legenden Maria Schneider, og Matt Dillon som Marlon Brando. Filmen følger den traumatiske innspillingen av Siste Tango i Paris som Schneider måtte leve med ettervirkningene av.

Ljósbrot

Arthaus hadde allerede en avtale på Rúnar Rúnarssons fjerde spillefilm som åpnet Un Certain Regard-programmet. Distributør Svend Jensen beskriver Ljósbrot (IS/FR/HR) som en varm, vakker og hudløs skildring av en vennegjeng i 20-årene, og hvordan de takler en tragisk hendelse. Arthaus blir med dette norsk distributør av alle Rúnarssons filmer.

Andre filmer

Øvrige filmer i distribusjon er så klart norske Armand av Halfdan Ullmann Tøndel som vant Cámera D’or, prisen for beste debutfilm. Den åpner Oslo Pix til høsten før den går opp på kino i regi av Norsk Filmdistribusjon.

Ellers settes Gullpalme-konkurrenten Piken med nålen (DK/PL/SE), et mørkt drama satt til København etter 1. verdenskrig med Trine Dyrholm i en av rollene, opp av Mer Filmdistribusjon. Regien er ved Magnus von Horn, og dette er hans tredje spillefilm.

Flere kvinner i uniform med store hvite kraver og skaut på hodet. Alle utenom ei kikker ned. Sort/hvitt foto.
Piken med nålen, foto: Lukasz Bal / Mer Filmdistribusjon

Alle disse filmene ventes å ha premiere i løpet av høsten 2024 eller vinteren 2025.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!