Nyheter

God jul og godt nytt år!

Det har vært et godt år for norske søkere i MEDIA-programmet. Vi gir her en kort oppsummering av årets tildelinger.

20. desember 2018
Jul4

Gjennom ordningen Utviklingstilskudd til enkeltprosjekt er det i år gitt støtte til to nye dramaserier, en dokumentarfilm og en animasjonsfilm. Tre norske produksjonsselskaper har også mottatt Slate funding (utviklingstilskudd til flere prosjekter). Spillutviklerne Snowcastle Games, Ravn Studio og Agens har mottatt tilskudd og er i utvikling med tre nye dataspill.

Gjennom tilskuddsordningen for TV-prosjekter er det gitt produksjonsstøtte til tre nye dramaserier og en dokumentarfilm. Cinenord utmerket seg i år som første europeiske produksjonsselskap som mottar høyeste mulige tilskuddsbeløp to ganger, med 1 million euro til krimserien Wisting og 1 million euro til dramaserien Atlantic Crossing.

Norske distributører har fått støtte til å sette opp femten europeiske filmer på landets kinoer. To norske filmer er også med i støtteordningen for selektiv distribusjon for utenlandske distributører fra 25 europeiske land. New Nordic Films fikk også videreført sitt tilskudd i ordningen for markedsaktiviteter. 

Gratulerer til alle tilskuddsmottakere, vi gleder oss til nye resultater i 2019!

Les mer om årets tildelinger.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!