Nyheter

Full pott til Monster Scripted

Monster Scripted er tildelt € 1 million til spenningsserien Furia, som er største mulige tilskudd fra Kreativt Europa MEDIA. Relation04 Media mottar også tilskudd som co-produsent på belgisk produserte Borderline.

16. juni 2020
Furia
Furia (foto: Monster Scripted AS)

Monster Scripted – Furia

Monster Scripted AS er tildelt € 1 million til spenningsserien Furia. Til søknadsrunden kom det inn 47 søknader, hvorav 18 prosjekter fra 12 europeiske land mottok tilskudd.

Produsent Lasse Greve Alsos uttaler:
Creative Europe er Europamesterskapet i dramaseriefinansiering, så det er jo en enorm anerkjennelse for serien Furia å gå helt til topps her.

Furia beskrives som en politisk thriller og handler om Ragna, en norsk kvinne som må infiltrere en nasjonalistisk subkultur for å forhindre et stort terrorangrep. Oppdraget sender henne på en reise fra en idyllisk bygd på Vestlandet, til en politisk kamp i hjertet av Europa.

Bak historien står serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen. Regi er ved Magnus Martens og Lars Kraume, og produsent i Monster Scripted er Lasse Greve Alsos og Håkon Briseid. Tyske X-filme (Babylon Berlin) er inne som co-produsent. Serien skal sendes på Viaplay og ZDF, mens Keshet International har de internasjonale distribusjonsrettighetene. Serien har et budsjett på 100 millioner kroner. Furia har tidligere mottatt tilskudd fra NFI og Nordisk Film- og TV-fond.

Relation04 Media – Borderline

I samme tildelingsrunde mottok prosjektet Borderline € 225.000 i produksjonstilskudd. Relation04 Media og Karl Emil Rikardsen er norsk co-produsent på prosjektet, som produseres av belgiske Off World.

Produsent Karl Emil Rikardsen uttaler:
Tilbakemeldingene og tildelingen fra Creative Europe er en viktig anerkjennelse for kvaliteten i dette prosjektet. Det er et betydelig bidrag som også styrker det norske bidraget til prosjektet.

Borderline er en serie av seks enkeltstående dokumentarfilmer laget av seks ulike regissører. Hver film handler om mennesker som lever i grenseområder i Europa. Relation 04 Media er co-produsent på alle seks filmene, og alt lydetterarbeidet vil foregå i Norge. I tillegg har Relation04 Media et spesielt oppdrag for filmen «Radji – Grenseland», en film som handler om konflikten rundt beiterettigheter i grenseområdene mellom Norge og Sverige. Vi følger representanter for Saarivuoma Sameby som kjemper mot norske myndigheter for å få tilbake noen av sine tapte sommerbeiter i Norge. I Norge er Borderline støttet av Filmfond Nord og av NFI gjennom Tilskudd til samproduksjon.

Se tildelingsoversikt

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!