Nyheter

Four Daugthers, Janne du Barry og Robot Dreams kommer på kino

I Cannes sikret norske distributører seg rettighetene til flere MEDIA-støttede europeiske filmer.

9. juni 2023
En gruppe mennesker i 1700-talls festklær er samlet i en staselig ballsal. I forgrunnen neier en dame foran en mann. Foto.
Jeanne du Barry, foto: Stephanie Branchu, Why Not Productions

Etter Cannes filmfestival har både Rushprint og Montages snakket med norske distributører om hvilke filmer de hadde med seg i kofferten hjem. Blant filmene som blir å se i norsk kinodistribusjon er tre av de MEDIA-støttede filmene som deltok i det offisielle festivalprogrammet.

Four Daugthers

Arthaus har kjøpt inn Kaouther Ben Hanias Four Daugthers som konkurrerte om Gullpalmen. Filmen, en rekonstruksjon og hybrid-dokumentar, er en tunisisk/fransk/tysk samproduksjon som handler om en mor og hennes fire døtre. Filmen tar i bruk ulike filmatiske grep og forteller om det å være kvinne i Tunisia, totalt underlagt mannen. Hvordan moren og de fire døtrene håndterer dette livet og hvordan de to eldste døtrene forsvinner.

-Det er en herlig film som forteller noe veldig viktig og relevant om kvinners situasjon i det arabiske samfunnet. Og hvordan IS påvirker unge mennesker, uttaler Svend Jensen i Arthaus til Rushprint.

Fire jenter med langt mørkt hår på en sofa. Tre av dem lener hodene sine på hverandre, en sitter oppreist. Foto.
Four Daugthers, foto: Festival du Cannes, The Party Film Sales

Janne du Barry

Another World Entertainment skal distribuere åpningsfilmen fra Cannes-festivalen, Janne du Barry, med bl.a. Johnny Depp på rollelisten. Regi på samproduksjonen mellom Frankrike, Belgia og Storbritannia er ved Maïwenn Le Besco. Hun spiller også selv hovedrollen i kostymedramaet om Jeanne, kurtisanen som på 1700-tallet livnærer seg på rike menn som faller for hennes skjønnhet. Hennes klatring oppover den sosiale rangstigen kulminerer når hun får muligheten til å bli introdusert for kong Ludvig XV (Johnny Depp).

Robot Dreams

Selmer Media sikret seg den spanske animasjonsfilmen Robot Dreams av Pablo Berger. Filmen forteller om Dog, som bor på Manhattan på 80-tallet og er lei av å være alene. I kjedsomhet bygger han en robot for å få selskap, og resultatet blir over all forventning: De to blir som uadskillelige. Men, så, en dag, blir Dog tvunget til å forlate robotvennen sin. Vil de noensinne møtes igjen?

-Dette var høydepunktet for oss under årets filmfestival i Cannes. Robot Dreams er ikke bare bevegende og vakker, den er også et helt fantastisk portrett av New York på 80-tallet. Gøy! Vi gleder oss stort til å lansere denne på norske kinoer, sier Michelle Birtwistle Nilsen i Selmer Media til Montages.

En robot og en hund ikledd badetøy står i vannkanten på en strand. Bak dem er det andre dyr som løper og soler seg. I bakgrunnen skimtes en fornøyelsespark. Illustrasjon.
Robot Dreams, illustrasjon: Arcadia Motion Pictures, Lokiz Films, Noodles Production, Les Film du Worso.

Premieredatoer er ikke fastsatt ennå.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!