Nyheter

Flukten over grensen vant EFA Young Audience Award

Johanne Helgeland og Maipo Film vant søndag 25. april den prestisjetunge filmprisen EFA Young Audience Award for Flukten over grensen.

26. april 2021
Crossing

Det er første gang at en norsk barne- og ungdomsfilm vinner European Film Academys (EFA) filmpris Young Audience Award. Flukten over grensen var nominert sammen med to andre filmer; den irske animasjonsfilmen Wolfwalkers (Tomm Moore og Ross Stewart) og itialienske Pinnochio (Matteo Garrone).

Filmen ble stemt fram som vinner av en ungdomsjury bestående av 3600 barn i alderen 12 -14 år fra 38 forskjellige land. Barnefilmfestivalen i Kristiansand har også i år vært organisator for den norske delen av juryen, som har bestått av 30 unge filmentusiaster fra hele landet.
Årets prisutdeling foregikk online og regissør Johanne Helgeland deltok sammen med skuespillerne Samson Steine og Anna Sofie Skarholt.

-Dette er så stas! EFA setter med Young Audience Award et fortjent og sterkt fokus på barnefilm, og vi har vært i selskap to fantastisk flotte filmer. At barn fra hele Europa har stemt fram Flukten over grensen gjør meg skikkelig glad og stolt, sier regissør Johanne Helgeland i en pressemelidng fra Norsk Filminstitutt.

Om Flukten over grensen
Handlingen foregår i Desember 1942. Fire barn er på flukt fra nazistene. Målet er Sverige. Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av landet. De har gjemt seg i kjelleren til Otto og Gerdas familie, men nå er de oppdaget og foreldrene arrestert. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe sine nye venner videre. Det blir en flukt på liv og død. Heldigvis møter de gode hjelpere underveis. Men hvem kan de egentlig stole på? Flukten Over Grensen er en spenningsfilm inspirert av historiske hendelser om frykt, tillit og vennskap, og om stort mot hos små mennesker.

Flukten over grensen er regissert av Johanne Helgeland, med manus av Maja Lunde. Produsent er Cornelia Boysen for Maipo Film.

Les mer

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!