Nyheter

European Film Factory

European Film Factory er et nytt MEDIA-støttet tiltak som skal fremme europeisk film og filmkunnskap i skolen.

10. desember 2020
Eff (2)

Plattformen European Film Factory gir skolene rettighetsklarert tilgang til det beste av europeisk film. Gjennom en et kuratert program bestående av 10 europeiske filmer og innovative digitale løsninger, skal European Film Factory øke filmforståelsen og skape interesse for europeisk kvalitetsfilm blant barn og unge i alderen 11 – 18 år.

Sammen med de kuraterte filmene, tilbyr European Film Factory praktiske arbeidsoppgaver og fordypningsmateriale, hvor man kan hente ut og arbeide med enkeltscener, lyd eller bilde. Prosjektet har hatt fokus på brukervennlighet og plattformen er tilgjengelig på både pc, nettbrett og mobil. European Film Factory er utformet på åtte språk; engelsk, fransk, tysk, gresk, polsk, spansk, rumensk og italiensk.

Det kuraterte filmprogrammet er ikke omfattende, men det er variert og mangfoldig. Blant titlene finner vi blant annet Roy Anderssons En kärlekshistoria, Tomm Moore og Noora Twomeys The Secrets Book of Kells, Fellinis La Strada og Wolfgang beckers Good Bye, Lenin!

Initiativtakerne bak European Film Factory er Institut français, ARTE Education og European Schoolnet (en indeell organisasjon som er støttet av 34 utdanningsdepartementer i Europa).

Les mer og registrer deg som bruker på European Film Factory

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!