Nyheter

European Film Award til Ninjababy

Yngvild Sve Flikkes Ninjababy ble kåret til beste komedie under European Film Awards lørdag 11. desember.

12. desember 2021
F1c7a1282b3a93cf202570265738d594
Foto: Motlys/Arthaus

European Film Awards gikk av stabelen i hybrid-versjon med sending fra Arena Berlin lørdag 11. desember. Prisutdelere og enkelte gjester var fysisk til stede i Arena Berlin, mens andre gjester og nominerte fra hele Europa deltok digitalt.

Yngvild Sve Flikke og Motlys stakk av med prisen European Comedy for filmen Ninjababy. Filmen var nominert sammen med den franske filmen The Morning After og den spanske filmen The People Upstairs.

Mens Yngvild Sve Flikkes takketale ble strømmet online, var Maria Ekerhovd til stede i Berlin og mottok prisen Eurimages Co-production Award, for sitt mangeårige arbeid med internasjonal co-produksjon. Det er første gang at en norsk produsent mottar denne prisen.

Også Gisle Tveito var til stede i Berlin sammen med Gustaf Berger, for å motta prisen for beste europeiske lyd for sitt arbeid med De uskyldige. Nils Petter Molvær ble tildelt pris for beste originalmusikk til filmen Great Freedom, en pris han deler med tyske Peter Brötzmann.

Den bosniske filmen Quo Vadis, Aida? med Tordenfilm som co-produsent, utmerket seg med flere priser: beste film, beste regissør og beste skuespiller (Jasna Đuričić). Også den danske filmen Flugt, med Mer Film som co-produsent, mottok to priser: beste dokumentar og beste animerte langfilm.

Se alle prisvinnerne

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!