Nyheter

European Circular Economy Stakeholder Platform

Hvordan redusere avfall – bidra med din kunnskap eller hent inspirasjon.

6. juli 2023
Trebrikker med symboler og teksten: Reuse, Remake, Rcycle på stabler med mynter.
Sirkulær økonomi, foto Press609 / stock.adobe.com

I en sirkulær økonomi er målet at verdien av et produkt, et materiale eller en ressurs forblir i økonomien så lenge som mulig, slik at man skaper minst mulig avfall. For eksempler ved å leie fremfor å kjøpe nytt eller via gjenbruk, reparasjon, resirkulering, deling og videresalg.

European Circular Economy Stakeholder Platform er et felles initiativ fra EU-kommisjonen og European Economic and Social Committee (EESC) som samler offentlige og private interessenter som fremmer sirkulær økonomi i Europa.

Nettstedet formidler beste praksis, strategier og frivillige forpliktelser, og deler generell informasjon, nyheter og kommende arrangementer. Initiativet omfatter alle sektorer, men ønsker seg flere bidragsytere fra kultursektoren. Dersom du har en god løsning, et produkt eller en tjeneste du ønsker å dele med andre, eller du er på utkikk etter beste praksis-eksempler og inspirasjon til din festival, arrangement eller produksjon, så kan du selv legge ut info eller søke i plattformen.

På siden finner du også tematiske arbeidsgrupper. Lederskapsgruppene arrangerer jevnlig webinarer, kalt “”>EU Circular Talks", som er åpne for alle. En gang i året arrangerer EU-kommisjonen og EESC en 2-dagers konferanse hvor politikk og konkrete eksempler tas opp.

Besøk European Circular Economy Stakeholder Platform for mer informasjon.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!