Nyheter

Diagnonsense til dok.incubator

Diagnonsense av Ane-Martha Tamnes Hansgård er et av åtte dokumentarprosjekter som er plukket ut til årets dok.incubator.

16. mai 2020
Diagnonsense cph july 13
Diagnonsense (Foto: Mattima Films)

Det MEDIA-støttede kurset dok.incubator har plukket ut åtte dokumentarprosjekter og kreative team (klipp, regi, produsent) til årets workshop.

Om dokumentarfilmen Diagnonsense (Våg å være)
Diagnonsense (Våg å være) er en personlig karakterdreven dokumentarfilm. Filmen beskriver den unge filmskaperen Ane-Martha Tamnes Hansgårds søken etter sannheten rundt diagnosen som hun har levd med de siste årene, bipolar lidelse. Det er mange spørsmål hun føler at hun aldri har fått svar på og hun er særlig usikker på fremtiden. Hvorfor er hun slik? Kommer hun til å måtte ha det slik resten av livet, eller kan hun bli helt frisk? (kilde: Nordnorsk Filmsenter).

Det kreative teamet bak Diagnonsense (Våg å være) er regissør Ane-Martha Tamnes Hansgård, produsertene Andrew Grant og Øyvind Nyborg Gregersen (Mattima Films), og klipperne Truls Krane Meby og Stéphanie Morin.

dok.incubator foregår gjennom 3 ukeslange samlinger som strekker seg over et halvt år og tar for seg prosjekter fra tidlig klipp og gjennom hele etterarbeidsfasen. Deltakerne jobber kontinuerlig i mellom samlingene og får veiledning av internasjonale eksperter og fagfolk og innen både klipp & dramaturgi, finansiering & produksjon, lansering & distribusjon, salg og markedsføring.

Blant de åtte prosjektene til årets dok.incubator finner vi også det russiske prosjektet Life of Ivanna, med norsk co-produsent. Mette Cheng Munthe-Kaas er både klipper i det kreative teamet og co-produsent gjennom sitt selskap Ten Thousand Images.

Les mer om de åtte utvalgte prosjektene ved årets dok.incubator

Life of ivana
Life of Ivanna

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!