Hjem til jul i 12 land

Publisert:14.02.2011

Bent Hamers nye film Hjem til jul fikk nylig tilskudd fra MEDIA-programmet for kinolansering i tolv europeiske land. Samtidig fikk fem norske distributører tilskudd til å sette opp syv europeiske filmer på kino i Norge. Samlet distribusjonstilskudd til norske interesser var på nærmere 2.5 millioner kroner i siste søknadsrunde for selektiv distribusjonsstøtte.

EFA-priser og MEDIA

Publisert:14.02.2011

Da de europeiske filmprisene ble delt ut i Tallinn 4. desember, ble det Roman Polanskis store dag da Polankis Skyggen stakk av med hele seks EFA-priser (European Film Academy). Filmen var en av 18 nominerte filmer som var støttet av MEDIA-programmet. Den europeiske filmprisen ble dermed også en seier for MEDIA-programmet.

EDN finansieringsguide 2011

Publisert:14.02.2011

European Documentary Networks Financing Guide for 2011 er ute nå, og kan kjøpes for 2010-pris ut året. EDNs finansieringsguide er en viktig kilde til informasjon om finansieringsmuligheter for dokumentarbransjen i Europa. EDN fortsetter å ekspandere oversikten ved å inkludere flere tv-kanaler samt en ny del om crowd funding.