Kurs og workshops

IFLab - Interactive Factual Lab

Digital/ VR

!F Lab – Interactive Factual Lab – er en arena for idéutvikling, eksperimentering og crossover produksjon mellom ulike kreative uttrykk. Resultatet kan kanskje bli en app, et spill, en VR-opplevelse eller et format vi ennå ikke kjenner til.

Søk innen 21/02/18

!F Lab nettside

Interactive Factual Storytelling er prosjekter som starter med intensjon om å dokumentere “noe virkelig”, og som ønsker å formidle dette gjennom digitale interaktive verktøy. !F Lab ønsker å være en arena for testing og utprøving, hvor alle formater og plattformer er likestilt, og hvor målet er kommunisere historien på best mulig måte ved å velge riktige digitale verktøy for det enkelte prosjekt.

!F Lab er en arena hvor historiefortelling møter koding, innenfor områdene dokumentar, journalistikk, kommunikasjon og webdesign. Det er en 5-dagers “Story booster” workshop, hvor målet er å utvikle en prosjektidé, med en påfølgende prototype workshop som også går over 5 dager.

  • 8.-12. mai 2018 i Riga, Latvia:
    Story Booster – fokuserer på idéutvikling, historiefortelling, design og koding, teamarbeid og finansering
  • 2.-5. juli 2018 i Ghent, Belgia:
    Prototype Booster – fokuserer på utvikling og testing av av prototype, med påfølgende pitch foran panel og publikum.

Kurset retter seg mot alle som ønsker å lage interaktive historier for digitale plattformer, men med to hovedfokusgrupper:

  1. Profesjonelle fra den audiovisuelle bransjen (journalister, dokumentarfilmskapere, historiefortellere, filmskapere, kunstnere, markedsførere etc.)
  2. Profesjonelle innenfor kreativ teknologi (webdesignere, kodere, spilldesignere, historie-arkitekter etc.)

Du trenger ikke ha erfaring med webdokumentarer eller interactive factual historiefortelling. Du trenger heller ikke komme til kurset med en klar prosjektidé, men kan komme inn på andres prosjekter.

Kursavgift:
€ 1100 for begge samlingene (for deltaker med prosjekt). Flere kursdeltaker på samme prosjekt € 750. Dersom du ikke har et eget prosjekt men ønsker å observere metode eller bidra på andres prosjekter, ta kontakt med !F Lab.

Motta vårt nyhetsbrev med nyheter og aktiviteter innen MEDIA-programmet!