Maia Workshops 2017

Publisert: 13.11.2013 | Sist endret: 21.02.2017

Søknadsfrist for alle 3 workshops i 2017: 28. februar
Søknadsfrist Workshop 1 – Creative Aspects: 28. februar

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Maia Workshops

Maia Workshops er 5-dager lange workshops for europeiske produsenter som fokuserer på nye og innovative metoder for å produsere og markedsføre filmer med små budsjetter. Det arbeides både med å friske opp de klassiske prinsippene og verktøyene innenfor produksjon og å bygge cross-media prosjekter over flere plattformer og utforske transmedial historiefortelling.

Maia workshops består av tre uavhengige workshops (for deltakere med eller uten prosjekt), men deltakere kan også delta på alle tre workshopene (med prosjekt). Kursene er satt sammen av forelesninger, case studies og praktiske øvelser, med muligheter for personlig oppfølging og nettverksbygging.

Kurset retter seg mot europeiske spillefilm- og dokumentar produsenter, manusforfattere, regissører, produksjonsledere og andre fagfolk som ønsker å lære mer om produksjonsprosessen. 

 

Søknadsfrist for alle 3 workshops i 2017: 28. februar 2017

Kursavgift for deltakelse på alle tre workshops: 3000€.

For påmelding og mer informasjon: www.maiaworkshops.org

 

Workshop 1 – Creative Aspects

Årets første Maia Workshop "Creative Aspects" fokuserer på manusutvikling – og analyse, dramaturgens rolle i utviklingsarbeidet, kreativ ledelse, hvordan pitche og presentere sine prosjekter, karakterer og dramatisk struktur, å skrive sjangerfilm, utvikling, infrastruktur og finansieringsmuligheter og historiefortelling på flere plattformer.

Kursdato og sted: 3.-7. april 2017 i Lecce, Italia.

Kursavgift: 1000€ per workshop. (Kursavgiften inkluderer overnatting og måltider)

Søknadsfrist: 28. februar 2017

www.maiaworkshops.org

 

Workshop 2 – Legal and Financial Issues

Legal and Financial Issues fokuserer på verdikjeden i et prosjekt, nye selskapsformer og forretningsmodeller, tilgang til offentlige og private fond, regional, nasjonal og europeisk finansiering, og finansierings strategier, co-produksjons avtaler, copyright og lisensiering, strategisk planlegging, og filmproduksjon på lav- og mikrobudsjett.

Kursdato og sted: 19.-23. juni 2017 i Serbia

Kursavgift: 1000€ per workshop. (Kursavgiften inkluderer overnatting og måltider)

Søknadsfrist: 7. mai 2017

www.maiaworkshops.org

 

Workshop 3 – Marketing and Distribution

Marketing and Distribution - Denne workshopen tar for seg emner som; online distribusjon og nye forretningsmodeller, overlevelsesguide til markeder og festivaler, crowdfunding og crowdsourcing, forhandling med salgs agenter, sosiale medier og virale kampanjer, markedsføring og lanseringsstrategier.

Kursdato og sted: 25.-29. september 2017 i Makedonia.

Kursavgift: 1000€ per workshop. (Kursavgiften inkluderer overnatting og måltider)

Søknadsfrist: 6. august 2017

www.maiaworkshops.org