ACE - Ateliers du Cinéma Européen

Publisert: 22.02.2011 | Sist endret: 13.12.2017

Søknadsfrist: 11. juni 2018

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

ACE (Ateliers du Cinéma Européen) er et prosjektutviklingstilbud for produsenter med et langfilmprosjekt på manusstadiet og et nettverk for europeiske produsenter som har deltatt på ACE workshop som har som mål å legge til rette for internasjonale samproduksjoner.

Hvert år velges 16-20 produsenter ut til programmet og gjennom tolv måneder følges utviklingen av prosjektene, fra pre-workshop til en ukes workshop og en "monitoring"-periode. Dette er et training-opplegg med tett oppfølging etter behov.

ACE har som målsetting å hjelpe produsenter å utvikle langfilmprosjekter (for kino) for et internasjonalt publikum. Workshopene består av case study-presentasjoner, analyser av det internasjonale markedet og finansieringskilder. Kurset dekker nøkkelområder som manusutvikling, finansiering, distribusjon og markedsføring, og følges opp av årlige "gjenforeningsmøter" for alle tidligere deltakende produsenter, for utveksling av råd og erfaring, og for å øke mulighetene for samproduksjoner.

Deltakere må ha produsert minst en langfilm, og må ha et langfilmprosjekt i utvikling (på manuskriptstadiet). 


Kursdato og sted: ACE består av tre obligatoriske samlinger i 2017:

Oktober i Helsinki, Finland: CONTENT DEVELOPMENT

November i Praha: FINANCING STRATEGIES

April 2018 i Amsterdam, Nederland: BUSINESS PROSPECTS

April 2018: (sted TBC) ACE Network samling - Årlig samling for alle medlemmer av ACE nettverket, arrangeres på et nytt sted hvert år.


For oppdatert info om ACE 2018, se www.aceproducers.com 


Kursavgift: 6000€ inkluderer overnattinger og kursavgift, ikke reise.

Søknadsavgift: 120€

Søknadsfrist: 11. juni 2018

Les mer: www.aceproducers.com