3 avtaler inngått i lånegarantiordningen

Publisert: 06.03.2017 | Sist endret: 09.03.2017

European Investment Fund (EIF) har inngått avtaler med finansinstitusjoner i Spania, Frankrike og Romania.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Tre avtaler er inngått i Kreativt Europas lånegarantiordningDen første avtalen ble signert med The Compañía Española de Reafianzamiento (CERSA), en spansk offentlig investeringsbank som er underlagt det spanske Ministry of Industry, det forventes at avtalen skal generere opp til 150 millioner Euro i lån til 1000 små og mellomstore selskaper i den kreative og kulturelle sektoren.

Den franske offentlige investeringsbanken Bpifrance har også signert en avtale med EIF som garanterer for 30 millioner Euro i lån til 200 små og mellomstore selskaper i den kreative og kulturelle sektoren i Frankrike fra og med juni 2017.

Den tredje avtalen ble signert av EIF 2. mars i Romania med Libra Internet Bank som skal generere lån på opptil 10 millioner Euro (45 millioner RON) over de neste to årene til  200 små og mellomstore selskaper. Flere avtaler er i prosess, søknader fra to land er i siste fase av godkjenningsprosessen hos EIF og søknader fra ytterligere 10 land er under behandling.

Lånegarantiordningen er en del av Kreativt Europa som har pekt på at tilgang på finansiering er blant de største hindrene for utvikling av de kreative sektorene som totalt representerer mer enn 7 millioner arbeidsplasser og 4.2 % av EUs brutto nasjonalprodukt.

Målet med ordningen er å bedre tilgangen til lånefinansiering for små og mellomstore bedrifter i den kreative og kulturelle sektoren ved at EIF garanterer for en prosent av lånene som institusjonene tilbyr.

Les mer om lånegarantiordningen