MEDIA-støttede The Oslo Diaries får verdenspremiere på Sundance

Publisert: 05.12.2017 | Sist endret: 05.12.2017

Dokumentarfilmen The Oslo Diaries får sin verdenspremiere på Sundance i januar 2018. Filmen har mottatt utviklingstilskudd fra MEDIA-programmet og Kristian Mosvold og Substans Film er norsk co-produsent.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Om filmen The Oslo Diaries:
I et forsøk på å stoppe konflikten mellom Israel og Palestina møttes partene i Oslo i 1992. Disse møtene ble aldri offisielt godkjent og ble holdt hemmelige. Dokumentarfilmen presenterer den mye omtalte Oslo-avtalen fra tre ståsteder – fra israelsk, palestinsk og amerikansk vinkel. Filmen presenterer hittil ukjent arkivmateriale og personlige notater fra aktørene rundt forhandlingsbordet.

Israelske Mor Loushy og Daniel Sivan står bak manus og regi. Produsenter er Hilla Medalia i israelske Medalia Production og Ina Finchman i canadiske Intuitive Pictures.

- Det har vært veldig interessant å følge utviklingen og produksjonen av denne filmen. Oslo-prosessen gjorde plutselig Norge viktig utenrikspolitisk, og folk involvert i prosessen var en del av nabolaget der jeg vokste opp. Det er lærerikt å jobbe med en så dyktig produsent som Hilla Medalia, uttaler Kristian Mosvold i Substans Film.