LUX dager og filmer

Publisert: 06.11.2017 | Sist endret: 06.11.2017

Den svensk-norske filmen Sameblod er sammen med den franske BPM (Beats per minutes) og den bulgarske Western årets tre finalister til LUX Film Prize. LUX-prisen deles ut av Europaparlamentet til årets mest bemerkelsesverdige europeiske film.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

 

Den europeiske Lux Film Prize er delt ut årlig siden 2007. Årets tre finalefilmene turnerer for tiden sammen til kinoer rundt om i samtlige 28 EU-land. De tre finalefilmene blir tekstet til alle 24 offisielle EU-språk og skal vises i rundt 60 europeiske byer som arrangerer Lux Film dager. Lux Film dager arrangeres i samarbeid med Kreativt Europa.

 

Det er medlemmene av Europaparlamentet som stemmer frem vinneren av Lux Film Prize, men også EU-borgere kan stemme på publikumsfavoritten. Vinneren vil bli annonsert i EU-parlamentet i Strasbourg den 14. november. Lux-prisen hedrer europeisk filmer av høy kvalitet som evner å tematisere europeisk identitet, skape debatt om aktuelle tema og/eller bidra til å bygge broer. Fjorårets vinner at LUX-prisen var Maren Ades Toni Erdmann.

 

Sameblod er skrevet og regissert av Amanda Kernell og er en svensk/dansk/norsk samproduksjon. Franske BMP (Beats per Minute) er regissert av Robin Campillo. Tyske Valeska Grisbach har regi på Western som er en tysk/bulgarsk/østerriksk samproduksjon.