Foto: Petter Skafle Henriksen / NRK / MAIPO FILM

Kreativt Europa støtter dramaserie om olje-Norge

Publisert: 08.11.2017 | Sist endret: 09.02.2018

Maipo Films nye dramaserie Lykkeland har fått 500.000 euro i produksjonstilskudd fra EUs Kreativt Europa-program.


Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Dramaserien i åtte episoder forteller om personlige og politiske følger av Norges inntreden i oljealderen og vil bli vist på NRK. Serien er allerede forhåndsolgt til en rekke europeiske land.

-       Støtten fra MEDIA/Kreativt Europa betyr enormt mye. For finansieringen av serien er det selvfølgelig viktig, men denne anerkjennelsen befester dessuten seriens allmenngyldige tematikk. Tilskuddet fra EU viser at fortellingen om den lille byen Stavanger og menneskene der som får livene sine snudd på hodet av oljefunnet, har internasjonal appell, sier produsent Ales Ree i Maipo Film.

Maipo Film ble tildelt EUR 500.000 Euro eller nærmere NOK 5 millioner fra Kreativt Europa/MEDIA-programmet i hard konkurranse med TV-serier og TV-filmer fra alle europeiske land. Lykkeland var i siste søknadsrunde ett av sju prosjekt som fikk det høyeste tilskuddsbeløpet. Dramaserien Grenseland – nå aktuell på TV2 – fikk EUR 500.000 i produksjonstilskudd fra EU ved forrige søknadsrunde. Tidligere har norske TV-serier som Frikjent og Okkupert blitt tildelt støtte fra MEDIA-programmet.

Maipos nye serie Lykkeland tar for seg historien om Norge ved overgangen til oljealderen. Fire unge mennesker kastes inn i en virvelvind av nye utfordringer i et land som er i ferd med å bli preget av store omveltninger etter at Phillips petroleum lille julaften 1969 boret seg inn i tidenes største oljebrønn. Manus er skrevet av Mette M. Bølstad og Petter Næss sammen med Pål Jackman er seriens regissører. Lykkeland har tidligere fått NOK 12 millioner i tilskudd fra Norsk filminstitutt.